reisexperts globe australia2day america2day phone envelop calendar printer list facebook2 twitter2
Luxe rondreis met Tasmanië  "Lach van de Kookaburra"

Luxe rondreis met Tasmanië "Lach van de Kookaburra"

23 DAGEN  
VANAF 10450 €
Begeleide rondreizen

Australië, van regenwoud tot rif

Australië, een continent van immense tegenstellingen met een unieke flora en fauna die erom vraagt om zich al wandelend te laten verkennen. Naast de bruisende wereldsteden als Sydney en Melbourne, barst deze reis van de afwisselende natuur en hoogtepunten: van de eucalyptusbossen van het Blue Mountains National Park tot de pure, onontdekte schoonheid van het dunbevolkte eiland Tasmanië met slapende vulkanen en z’n inheemse dierenwereld. Van de schitterende, gekartelde kustlijn van de Great Ocean Road tot de zandstenen bergpieken van het Grampians National Park. Van het ‘rode centrum’ met de wereldberoemde rots Uluru tot de diepgroene regenwouden in Queensland en de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef!

VRAAG MEER INFORMATIE

Travel Planner

U kan deze tour toevoegen aan uw persoonlijke reisplanner en een onvergetelijke reis plannen naar Australië

reis toevoegen aan uw reisplan

 

DAG 1-2

Vlucht Brussel - Sydney

DAG 1-2

 

DAG 3

SYDNEY: HAVEN-CRUISE & STADSWANDELING

’s Ochtends aankomst op de luchthaven van Sydney. Deze levendige en boeiende metropool vibreert op de golven van de sterke gemeenschapsband en de vriendschappelijke, informele omgang tussen de mensen. Transfer naar het THE GRACE HOTEL voor een verkwikkende vrije ochtend. Wie wenst kan nog ontbijten. In de namiddag wandelen we via de sfeervolle winkeltjes en koffiehuizen van Queen Victoria Building naar het populaire Darling Harbour-complex waar we lunchen in een lokaal restaurant aan het water. Vervolgens wandelen we naar Circular Quay voor een een relaxte havencruise. Vanop het water maken we op een andere manier kennis met deze boeiende stad en laten we de indrukwekkende skyline aan ons voorbijglijden. Op Bennelong Point, zien we de als zeilen gebolde daken van het bekendste gebouw van Australie: het Opera House. Nadien dompelen we ons onder in deze stad tijdens een ontspannende stadswandeling. In de historische wijk The Rocks ontdekken we in de achterstraatjes de oudste huisjes, 19de-eeuwse winkeltjes en traditionele pubs van Sydney en ook de historische pakhuizen en zandstenen kerkjes van Millers Point. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in ons hotel. (O,L,D)

DAG 3

 

DAG 4

SYDNEY: SUBURBS & CITY

Na een stevig ontbijt trekken we er de hele dag op uit tijdens een afwisselende rondrit. We ontdekken Sydney en de boeiende buitenwijken zoals enkel de locals het kennen! We starten aan de overdekte Paddy’s Market en China Town. Vervolgens bezoeken we het multiculturele Redfern, een bonte buurt en thuishaven van de inheemse Gadigal-aboriginalgemeenschap. In de nabijgelegen trendy voorsteden van Waterloo en Alexandria, maken we kennis met hedendaagse kunstgallerijen om vervolgens een korte historische wandeling te ondernemen op het schiereilandje La Perouse en Botany Bay National Park. De reis via de surfstranden van Coogee, Tamarama, Bronte en het iconische Bondi, voert ons vervolgens via Clovelly naar het Waverley Cemetary, het Père Lachaise van Sydney. In deze omgeving, met prachtig zicht op de Stille Oceaan, laten we ons de bbq-lunch goed smaken. De trip brengt ons nadien naar de spectaculaire Watsons Bay en de exclusieve havenbuurten zoals Vaucluse en Darling Point tot aan Woolloomooloo. We eindigen onze boeiende toer in het stadscentrum met de mooie Botanische tuinen en Macquarie Chair. ‘s Avonds diner in een lokaal restaurant. Overnachting in ons hotel. (O,L,D)

DAG 4

 

DAG 5

SYDNEY: BLUE MOUNTAINS NP

Vandaag dompelen we ons na het ontbijt onder in de unieke wereld van het Blue Mountains National Park. Het vormt als het ware een scheidingsmuur tussen de dichtbevolkte kustvlakten met mooie stranden en het vlakke, ruige binnenland van Australië. De Blue Mountains zelf kregen hun naam omwille van de blauwe nevel die de eucalyptusbossen omsluiert. Bij aankomst bewonderen we de opmerkelijke rotsformatie ‘The Three Sisters’. Vervolgens maken we, voorzien van goede wandelschoenen en afhankelijk van het weer, een mooie wandeling door de Jamieson en Grose Valley, ver weg van de toeristenmassa’s. We genieten van de spectaculaire wildernis met magnifieke canyons, watervallen en een overvloed aan vogels. Met wat geluk spotten we enkele wilde kangoeroes. Picknicklunch aan de voet van een waterval. Terugkeer naar Sydney voor het diner in een lokaal restaurant. Overnachting in ons hotel. (O,picknicklunch,D)

DAG 5

 

DAG 6

SYDNEY - HOBART

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hobart, gelegen op het prachtige eiland Tasmanië. Ons Tasmaans avontuur kan beginnen! Via kleine Victoriaanse dorpjes en landelijke wijngaarden bereiken we de fiere hoofdstad van Tasmanië aan de voet van de imposante Mount Wellington. Niet toevallig is deze prachtige stad, waar vissersboten, zeiljachten en ijsbrekers dobberen in de Victoria- en Constitution-dokken, het eindpunt van de zeilrace Sydney-Hobart. Karaktervolle, historische pakhuizen pronken in het vroegere economische hart van de stad. Na de lunch maken we nog een verkennende stadswandeling in en rond Battery Point. Diner en overnachting in het GRAND CHANCELLOR HOTEL of THE OLD WOOLSTORE. (O,L,D)

DAG 6

 

DAG 7

HOBART: MOUNT FIELD NP & MOUNT WELLINGTON

Vandaag maken we een tocht doorheen Mount Field National Park, een sprookjesachtig woud dat we na het ontbijt bezoeken. De gigantische eucalyptusbomen tot 90 m hoog vormen de barrière tussen reusachtige boomvarens, mooie riviertjes en schilderachtige watervallen zoals de Horseshoe & Russell Falls en de Lady Barron Falls. Misschien spotten we wel een vogelbekdiertje? Lunch in een lokaal restaurant. Na de middag rijden we via Hamilton terug naar Hobart, maar niet zonder Mount Wellington met een kort bezoekje te vereren. Aan de top opent zich bij helder weer een fenomenaal panorama over Hobart, de tweede stichtingsstad van de kolonie, gelegen aan de Derwent-rivier. Diner en overnachting in ons hotel. (O,L,D)

DAG 7

 

DAG 8

HOBART - EAST COAST - RICHMOND - BICHENO

Na het ontbijt voert de East Coast Escape Route ons tot in Bicheno. Onderweg bezoeken we Richmond, een klein traditioneel gehucht waar de beruchte gevangenis de zwaarste criminelen van de kolonie moest temmen. Afhankelijk van het weer picknicklunch onderweg of lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens brengt de rit ons langs pittoreske kustdorpjes die vroeger fungeerden als belangrijke transithavens voor tin en steenkool. We rijden langs Orford met het beruchte ‘Convict Trail’ of ‘pad van de strafkolonisten’. Aan Shelly Beach maken we een korte wandeling. We logeren in het mooi gelegen BEACHFRONT BICHENO, waar we ook dineren. (O,picknicklunch/L,D)

DAG 8

 

DAG 9

BICHENO: FREYCINET NP & WINEGLASS BAY

De schoonheid van Freycinet’s granieten bergen en witte zandstranden bekoort natuurliefhebbers, artiesten en schrijvers. Samen met Mount Field is dit het oudste nationale park in Tasmanië. Vandaag trekken we er te voet op uit en zien we na het ontbijt een van de mooiste baaien ter wereld: Wineglass Bay in het Freycinet National Park. Het azuurblauwe water van de Stille Oceaan staat in schril contrast met het hagelwitte zand van de perfect symmetrisch gevormde baai. Afhankelijk van het weer picknicklunch onderweg of lunch in een lokaal restaurant. Nadien keren we terug naar het hotel om ons op te frissen. Na ons diner in het hotel, maken we ons op voor een idyllische strandwandeling bij valavond en genieten we van een bijzonder moment wanneer blauwe Fairy pinguïns aan wal komen gewaggeld. De kleinste pinguïns ter wereld kruipen hier onverstoord in hun nestje na een bevoorrading in zee. ‘s Avonds keren we voldaan terug naar ons hotel. (O,picknicklunch/L,D)

DAG 9

 

DAG 10

BICHENO - CRADLE MOUNTAIN

Op onze tocht naar de bloedmooie Cradle Valley, volgen we na het ontbijt de Midland Highway naar Campbell Town en maken we een stop in het historische Longford. De productie van wol, zuivel en wijn vormt de levenslijn van de provinciale dorpen. Onderweg brengen we een bezoek aan Cataract Gorge in Launceston en het Trowunna Wildlife Park in Mole Creek. Hier leeft ‘s werelds grootste populatie Tasmaanse duivels en ontdekken we ook wallabies, wombats, possums en kaketoes. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens gaat de rit verder langs West Tamar Valley met zijn talloze wijngaarden. We duiken nog even de natuur in tijdens een wandeling in de mooie omgeving van Alum Cliff Gorge-Tulampanga. We overnachten en dineren in de sfeervolle CRADLE MOUNTAIN LODGE. (O,L,D)

DAG 10

 

DAG 11

CRADLE MOUNTAIN - DEVONPORT - FERRY

Na het ontbijt maken we ons op voor een wandeling rond Dove Lake, waar weidse vergezichten, steppen en bossen elkaar verdringen in de schaduw van Cradle Mountain. Dit stukje werelderfgoed herbergt imposante, donkergroene sprookjesbossen en heidegebieden, de natuurlijke habitat van buideldieren zoals wombats en quolls. Lunch in ons hotel. In de namiddag maken we nog een korte wandeling langs de King Billy Track om vervolgens via Sheffield naar Devonport te rijden. Hier gaan we tegen de avond aan boord van de luxeferry SPIRIT OF TASMANIA I, die ons ‘s nachts over de 240 km brede Bass Strait naar Melbourne voert. Diner en overnachting aan boord. (O,L,D)

DAG 11

 

DAG 12

MELBOURNE - GREAT OCEAN ROAD - PORT CAMPBELL

In de vroege ochtend aankomst in de haven van Melbourne. In Geelong genieten we van een ontbijt in een lokaal restaurant. Vervolgens voert de rit ons via de West Gate Bridge naar Apollo Bay en zo langs een van de mooiste kustwegen van Australië: de beroemde Great Ocean Road. Deze meer dan 250 km lange weg werd destijds aangelegd om de slachtoffers van WO I te herdenken. We trekken onze wandelschoenen aan en duiken de groene wereld in van het Great Otway National Park, bekend om zijn donderende watervallen, bergkloven, oude bemoste bomen en Cape Otway. Het is eveneens de plek bij uitstek om op zoek te gaan naar koala’s! Lunch in een lokaal restaurant. De Great Ocean Road voert ons vervolgens langs de beroemde, door de zee uitgeslepen rotsformaties van het Port Campbell National Park en de boegbeelden van deze beroemde kustweg: de Twelve Apostles en Loch Ard Gorge. Achter elke bocht wacht ons als het ware een nieuwe verrassing met aan de ene kant prachtige vergezichten over de wilde kustlijn, met mooie surfstranden en gezellige kustdorpjes en aan de andere kant dichtbegroeid regenwoud. Vervolgens verder naar Port Campbell voor diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het BEST WESTERN GREAT OCEAN ROAD INN. (O,L,D)

DAG 12

 

DAG 13

PORT CAMPBELL - GRAMPIANS

We ontdekken na het ontbijt nog eerst de rotsformaties van London Bridge en The Grotto, om vervolgens verder te rijden naar het prachtige Grampians National Park. De rijke diversiteit aan fauna en flora, de unieke rotsformaties en verborgen aboriginal-rotstekeningen, vormen een waar paradijs voor natuurliefhebbers. We duiken bij aankomst meteen het woud in en laten ons verrassen door de ongerepte, ruige natuurpracht van deze streek. Picknicklunch onderweg. Vanop verschillende uitkijkpunten hebben we een fenomenaal zicht over de uitgestrekte zandstenen bergpieken, waarvan Mount William met zijn 1167 m de hoogste is. Diner en overnachting in het ROYAL MAIL HOTEL in Dunkeld. (O,picknicklunch,D)

DAG 13

 

DAG 14

GRAMPIANS NP - MELBOURNE

Vandaag voert de rit ons na het ontbijt terug naar Melbourne waar we lunchen in een lokaal restaurant. Aan de start van onze stadswandeling duiken we meteen de sfeervolle Queens Victoria Market in voor een voorproefje van wat de multi-culturele mengelmoes van Melbourne zoal aan lekkers en snuisterijen te bieden heeft. De geurige cappuccino-strips, trendy winkeltjes en fascinerende architectuur van Hardware Lane, Little Bourke Street, Niagara Lane en andere steegjes, dompelen ons dieper onder in een eclectische binnenstad. We zien haar statige 19de-eeuwse façades, drukke bazaars, barokke galerijen en de modieuze Collins Street. Via Flinders Lane, St Pauls Cathedral en Scott Alley, bereiken we ten slotte de straatanimatie van de zogeheten ‘buskers’ en de moderne sculpturen van Federation Square. Check-in in het JASPER HOTEL, waar we nog even de tijd hebben om ons op te frissen. Diner in een lokaal restaurant. Nadien brengt de tram ons terug naar het hotel, waar we overnachten. (O,L,D)

DAG 14

 

DAG 16

MELBOURNE - ALICE SPRINGS

Vandaag nemen we na het ontbijt de ochtendvlucht naar Alice Springs. Bij aankomst lunch in een lokaal restaurant, waarna we het lieflijke Emily & Jessie Gap Nature Reserve bezoeken, ook bekend als Yeperenye. Emily Gap is een heilige site voor de lokale aboriginalgemeenschap. Hier zien we tijdens onze bush-wandeling o.a. een grote rotstekening die de rups voorstelt, een belangrijk onderdeel uit de droomtijd. Indien de tijd het toelaat, nemen we nog een kijkje bij de Royal Flying Doctors Service en de School of the Air. Diner en overnachting in het LASSETERS HOTEL. (O,L,D)

DAG 16

 

DAG 17

ALICE SPRINGS - MEREENIE LOOP - KINGS CANYON

Na het ontbijt ruilen we onze bus in voor een 4x4-truck. We rijden via de Mereenie Loop, een prachtige 4x4 piste door de MacDonnell Ranges, naar Kings Canyon, het pronkstuk van het Watarrka National Park. Deze avontuurlijke rit brengt ons o.a. langs Ellery Creek Big Hole en Serpentine Gorge. Lunch onderweg. In de namiddag aankomst in Kings Canyon. De Kings Creek-rivier sleet deze Australische Grand Canyon in de loop der tijden helemaal uit. Indien de tijd het toelaat, maken we nog een korte wandeling om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Diner en overnachting in het KING’S CANYON RESORT. (O,L,D)

DAG 17

 

DAG 18

KINGS CANYON - ULURU (AYERS ROCK)

Deze ochtend vroeg uit te veren. Het hotel voorziet een ontbijtbox. Tijdens onze ochtendwandeling genieten we van de imponerende schoonheid van dit gebied. De bijenkorfachtige rotsformaties van de ‘Lost City’ leiden ons naar de steile, loodrechte Kings Canyon-wand die met een enorme schaaf lijkt te zijn afgevlakt. Na de wandeling vertrek richting Uluru, het vroegere Ayers Rock. Lunch onderweg in een lokaal restaurant. Aanvankelijk openbaart de Trots van het Rode Hart zich in de verte als een nietig bultje, maar naarmate we naderen houdt de grootsheid van deze monoliet ons steeds meer in de ban. Bij aankomst zoeken we een plekje uit om, onder het genot van een hapje en drankje, van de zonsondergang te genieten. Diner en overnachting in het DESERT GARDENS HOTEL. (Ontbijtbox,L,D)

DAG 18

 

DAG 19

AYERS ROCK - CAIRNS - PORT DOUGLAS

Ook vandaag vroeg uit de veren om de grote hitte voor te zijn. Bezoek aan de rode zandsteenrots Uluru. In werkelijkheid blijkt de schijnbaar gave oppervlakte een rijke verzameling van kloven, holen, spleten en groeven te bevatten. De Aboriginals beschouwen zichzelf als bewakers van dit geologische wonder, dat zij van hun voorouders hebben geërfd. Tijdens onze wandeling aan deze wereldberoemde monoliet komen we langs enkele belangrijke Aboriginal-plaatsen. We komen voorbij de Mutitjulu-waterput en bewonderen eeuwenoude rotsschilderingen die de voorouders hier hebben achtergelaten. We ontbijten aan het cultureel centrum om vervolgens een bezoek te bengen aan de Olga’s, die samen met Ayers Rock deel uitmaken van Uluru National Park. De Aboriginals zagen deze 36 kleine, roodkleurige monolieten als versteende hoofden. Daarom kregen ze de klinkende naam Kata Tjuta. Na de picknicklunch gaat het richting luchthaven voor de vlucht naar Cairns. Meteen na aankomst in de Sunshine State Queensland trekken we richting Port Douglas en het mooie RAMADA RESORT, waar we dineren en overnachten. (O,picknicklunch,D)

DAG 19

 

DAG 20

PORT DOUGLAS: COOYA BEACH & MOSSMAN GORGE

Ontbijt. We ontdekken de diepgroene omgeving van Port Douglas. We reizen eerst naar Cooya Beach, waar we onze Aboriginal-gidsen ontmoeten die nog steeds de tradities van hun voorouders volgen. Deze traditionele visgrond van de Kuku Yalangi-stam is een unieke kuststrook waar drie diverse ecosystemen samenkomen: strand, mangroves en rif. De gidsen tonen ons hun traditionele jachttechnieken naar vis, modderkrab en mosselen. We maken kennis met ‘bush tucker’, de inheemse geneeskrachtige en/of eetbare fauna en flora. Vervolgens nemen we afscheid en brengen we een bezoekje aan de Janbal Gallery Mossman, waar een lokale aboriginal-kunstenaar vertelt over de mysterieuze droomtijd en de bijpassende oeroude verhalen. Lunch in het lokale restaurant. ‘s Namiddags maken we een begeleide wandeling door het smaragdgroene Mossman Gorge, een ecosysteem met een ongekende rijkdom. Majestueuze bomen, lianen, klimplanten, mossen en de imponerende geluiden van ontelbare junglebewoners creëren hier een ware sprookjeswereld. We keren terug naar ons hotel in Port Douglas, waar we dineren en overnachten. (O,L,D)

DAG 20

 

DAG 21

PORT DOUGLAS: GREAT BARRIER REEF

Na het ontbijt gaan we aan boord van onze eigen privécatamaran die ons naar het wereldberoemde Great Barrier Reef brengt, één van de zeven natuurwonderen van onze planeet. Deze trots van iedere Australiër is een must voor elke bezoeker en snorkelfanaat (snorkelmateriaal en wetsuits zijn aanwezig aan boord). De grillige vormen van immense koralen en een bont allegaartje van krioelende vissoorten en zeeschildpadden in een kleurrijke waaier van azuurblauw tot roze, zijn de ingrediënten van een fantastische onderwaterwereld. Buffetlunch aan boord. Nadat we ons opgefrist hebben in het hotel, begeven we ons naar de sfeervolle waterfront voor het afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Overnachting in ons hotel. (O,L,D)

DAG 21

 

DAG 22-23

Terugvlucht Cairns - Brussel

DAG 22-23

Reisduur

23 dagen - 21 nachten

Vertrekdata :
04 MAART 2016 - 26 MAART 2016
28 OKTOBER 2016 - 19 NOVEMBER 2016
25 NOVEMBER 2016 - 17 DECEMBER 2016
03 MAART 2017 - 25 MAART 2017
Aantal deelnemers : minimum 10 - maximum 20

Reissom

Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer : 10.450 euro
Prijs per persoon op basis van een éénpersoosnkamer : 12.450 euro

Overnachten

Wij voorzien tijdens deze rondreis steeds de betere hotels middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer. (Sydney - The Grace Hotel // Hobart - Grand Chancellor Hobart // Bicheno - Beachfront Bicheno // Cradle Mountain - Cradle Mountain Lodge // Port Cambell - Best Western Great Ocean Road inn // Grampians - Royal Mail Hotel Dunkeld // Melbourne - Jasper Hotel // Alice Springs - Lassester Hotel // Kings Canyon - Kings Canyon Resort // Yulara - Desert Garden Hotel // Port Douglas - Ramada Resort. (of gelijkwaardige hotels)

Inclusief

* Internationale vluchten in economy class van/naar Brussel
* Binnenlandse vluchten in economy class
* Alle overnachtingen volgens programma
* Alle maaltijden volgens programma (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
* Alle fooien, inkomgelden en taksen volgens datum van 17.11.2016
* Gespecialiseerde Nederlandse reisbegeleiding
* Annulerings- en reisverzekering

Exclusief

* Dranken en persoonslijke uitgaven
* paspoortkosten en visumkosten
* eventuele verlengingen of aanpassingen.

Ik ontvang graag meer informatie

Verstuur dit formulier om een gepersonaliseerde prijsofferte te ontvangen. Onze reisspecialisten nemen graag persoonlijk contact met je op om je wensen te bespreken en de reis hierop af te stemmen. Daarom willen we je verzoeken om je telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent in te vullen.

volwassenen en   kinderen

Andere reizen die u misschien ook interesseren